Açık Yeşil'de programcımız Ümit Şahin telefonla bağlanarak Varşova'da iklim zirvesinin ilk günlerinden izlenimlerini paylaştı. Filipinler'deki tayfunun bu zirveye gerçek anlamda damgasını vurduğunu ve bunun da zirveyi sessiz sedasız geçiştirmek arzusunda olduğu belli olan resmi yetkililerin canını epey sıktığını söyledi.
Açık Yeşil’de programcımız Ümit Şahin, telefonla bağlanarak Varşova’da iklim zirvesinin ilk günlerinden izlenimlerini paylaştı. Filipinler’deki tayfunun bu zirveye gerçek anlamda damgasını vurduğunu ve bunun da zirveyi sessiz sedasız geçiştirmek arzusunda olduğu belli olan resmi yetkililerin canını epey sıktığını söyledi.
Filipinler delegesinin zirveden somut bir sonuç çıkana kadar açlık grevinde olduğunu duyurdu, Filipinler delegesi Yeb Sano’ya destek olmak için dayanışma oruçları da devam ediyor.
Ümit Şahin bu zirvenin bir ‘iklim adaleti’ zirvesi olmasını umduğunu belirtiyor.
Dinlemek için tıklayınız.
* 13 Kasım 2013 tarihinde Açık Radyo’da yayınlanmıştır.

